Tuesday 16th April 2024

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک (تبدیل انرژی)

معرفی رشته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی در 2 زمینه عمده جامدات و سیالات دسته بندی می شود با رشته مهندسی مکانیک در واقع ثبت ریاضی و فیزیک می باشد و علاقه مندان به این رشته باید در 2 درس ریاضی و فیزیک از مهارت حل مسئله ی بالایی برخوردار باشند. رشته مهندسی مکانیک در مقاطع بالاتر در حال حاضر در اکثر دانشگاه های کشور ارائه می شود و تا سطح دکترا نیز در کشور فعالیت دارد. و از جمله رشته های مهندسی ای می باشد  که هم در داخل کشور و هم در خارج کشور از جمله  رشته های پرطرفدار میباشد و همچنین این رشته با دید عامه ی مردم که مربوط به تعمیر خودرو می باشد کاملاً ما متفاوت می باشد و تنها 1 واحد در مقطع کارشناسی به موضوع خودرو و آن هم در قالب کارگاه ارائه می شود.

درکشور ما نیز  در مقطع کارشناسی با گرایش ساخت و تولید نیز ارائه میشود که مربوط به روش های  ساخت و تولید و شکل دادن فلزات، قالب ها و… بپردازد.

در مورد بازار کارها هم با توجه به رشد سریع مسائل مهندسی و گرایش به سمت تولید داخل و تولید تکنولوژی و نیز به دلیل محدودیتهای ارز کشور، رشته بسیار خوبی در زمینه مهندسی مکانیک دو به دو تقسیم و مهندسین مکانیک میتوانند با فعالیت در حوزههای دانش بنیان برای خود کارگاه، شرکت و حتی کارخانه هایی را پیش بینی نمایند.

گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک:

کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک در گرایش های بسیار متنوعی در کشور ارائه می شود:

در گرایش های بسیار متنوعی در کشور ارائه می شود.

گرایش ساخت و تولید:

در حوزه طراحی و قطعات مکانیکی از جمله پوسترهای فلزی و طراحی چرخ دندن ها و کابل ها و زنجیرها و…

تبدیل انرژی:

تحلیل و آنالیز پدیده های مربوط به سیالات

سیستم محرکه خودرو:

طراحی موتورهای احتراق و سیستم های پیشرونده

طراحی سیستم های دینامیکی:

طراحی و بهتر سازی سیستم تعلیق خودرو

سازه و بدنه خودرو:

طراحی بدنه و آنالیز و بهینه سازی بدنه خودرو

مکاترونیک:

تلفیقی از رشته مهندسی مکانیک و برق و کنترل سیستم های مکانیک و تولید انواع ربات های کنترولر

مهندسی پزشکی:

در حوزه طراحی تجهیزات پزشکی و نیز مواد با بیومتریال می باشد.

مهندسی هسته ای:

در حوزه طراحی راکتورها و نیز ساخت نیروگاه ها و …. فعالیت می کند. بهترسازی مصرف انرژی و حرکت به سمت انرژی های نو